default_mobilelogo

Για όσους λατρεύουν τις διαδρομές και θέλουν να ταξιδέψουν σε όμορφους προορισμούς με χαμηλό κόστος, προτείνουμε οδικές εκδρομές στην Ευρώπη! Απολαύστε τη διαδρομή, ξεκουραστείτε με τις απαραίτητες στάσεις και εξερευνήστε μέρη γνωστά και άγνωστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος!

 

 

Μεσαιωνική Ρουμανία 5ημέρες

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (670 χλμ)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΙΜΠΙΟΥ (230 χλμ)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με το υπαίθριο Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, φιλοξενώντας δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε μέρος της Ρουμανίας και απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, το οποίο από το 1936 αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου, όπου στη βόλτα μας θα απολαύσουμε μια ανέμελη βόλτα και για όσους επιθυμούν και ποδηλατάδα. Συνεχίζουμε με το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε ακόμη το Ατενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού και αφιερωμένη στους Ρουμάνους στρατιώτες που πολέμησαν στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Από αυτήν ξεκινούν όλες οι στρατιωτικές παρελάσεις. Θα δούμε ακόμη το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Σιμπίου. Στη διαδρομή μας θα δούμε το μοναστήρι Κόζια, που είναι χτισμένο από τον 15ο αιώνα και είναι το δεύτερο σε αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για το Σιμπίου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για περιήγηση την πόλη.

3η ημέρα: ΣΙΜΠΙΟΥ - ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ (210 χλμ)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη Σιμπίου, που αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2007 και έχει ανακηρυχθεί σε διατηρητέα πόλη της Unesco. Θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτρυγιρισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Τελειώνοντας, θα επισκεφτούμε τη Σιγκισοάρα, τη γενέτειρα του Βλαντ Τέπες, του περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασόβ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.

4η ημέρα: ΜΠΡΑΣΟΒ - ΣΙΝΑΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (180 χλμ)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που χτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για το Βουκουρέστι. Θα επισκεφτούμε το το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και αποτυπώνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Το απόγευμα μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση σε Ρουμάνικες μπυραρίες με υπέροχο φαγητό.

5η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (670 χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Ημιδιατροφή. Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Checkpoint, Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

 Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών.

Αναχώρηση

 

Ημέρες

Ξενοδοχεία

Tιμή

Μονόκλινο

 

Παιδί 2-12 ετών

 

Διατροφή

 

13,20 & 27/07

03,10,17,24 & 31/08

07,14 & 21/09

 

 

 

5ημ

International 4* (Βουκουρέστι)

Golden Tulip 4* (Σιμπίου)

Ramada Brasov 4* (Μπρασόβ)

                      195€

                        350€

                                              140€

 

 

Ημιδιατροφή

 

Τιμοκατάλογος


 

 

 

Πανόραμα Σλοβενίας – Τεργέστη – Λίμνες Πλίτβιτσε  6ημέρες

 

Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ, Σπήλαια Ποστόϊνα, Οπατία, Ριέκα , Τεργέστη

 

 

 

 

 

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (610 χλμ.)Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από τα γραφεία μας. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Πριν την βραδινή έξοδο, θα έχουμε το Belgrade by night, όπου μέσα από το λεωφορείο θα θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών.

 

 

 

2η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ –ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΛIΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (510 χλμ.)Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κροατία και άφιξη στο Ζάγκρεμπ. Στην πεζή περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο του θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, την εκκλησία του Αγ.Μάρκου στην ομώνυμη πλατεία, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Μέστροβιτς/Μοντέρνας Τέχνης κα. Αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Λουμπλιάνα , την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη , διανυκτέρευση.

 

 

 

3η ημέρα: ΛIΟΥΜΠΛΙΑΝΑ -ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ(60 χλμ.) – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – (50 χλμ.) – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (100χλμ.)                                                                                                                                                                   Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για το μαγευτικό τοπίο, της λίμνης Μπλεντ, σχεδόν στα σύνορα με την Αυστρία μέσα σε ένα καταπράσινο αλπικό τοπίο. Χρόνος για προαιρετική βαρκάδα στην λίμνη. Συνεχίζουμε για τα Σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με το ειδικό τραινάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διάφορων σχημάτων και αποχρώσεων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη Τεργέστη, όπου μεταξύ άλλων, θα θαυμάσουμε την Πιάτσα Ουνιτά ντ’ Ιτάλια, το Παλάτσο ντελ Τερζεστέο και θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Borgo Teresiano με τα κομψά νεοκλασικά κτίρια. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή αργά το απόγευμα  στο ξενοδοχείο μας στη Λουμπλιάνα. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Λουμπλιάνικα, με τα αμέτρητα καφε και εστιατόρια και τους μουσικούς του δρόμου που δίνουν ζωντάνια στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

 

 

 

4η ημέρα: ΛIΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΟΠΑΤΙΑ (110 χλμ.) ΡΙΕΚΑ (15 χλμ.) – ΜΠΙΧΑΤΣ (195 χλμ.) Πρωινό και περιήγηση στην Λουμπλιάνα, όπου θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Φραγκισκανικό Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, την πλατεία Πρέσερν με την ανοιχτή αγορά, την γέφυρα του Δράκου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Δημαρχιακό Μέγαρο στην ομώνυμη πλατεία. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Οπατία, η μεγαλύτερη  λουτρόπολη της Κροατίας , το αριστοκρατικό προάστιο της Ριέκα,  (Αμπάτσια στα ιταλικά), την πόλη με το κοσμοπολίτικο περιβάλλον που αποκαλείται «Νίκαια της Αδριατικής», όπου θα θαυμάσουμε, επαύλεις από την εποχή της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας αλλά και το αβαείο του Αγ.Ιακώβου. Συνεχίζουμε για τη μαγευτική πόλη της  Ριέκα, το σημαντικότερο λιμάνι της Κροατίας. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, την εκκλησία των Καπουτσίνων και το κάστρο Τρσάτ. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας και αναχώρηση  για την περιοχή του Εθικού Δρυμού Λιμνών Πλίτβιτσε, όπου και θα διανυκτερεύσουμε στην κοντινή πόλη Μπίχατς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

 

 

5η ημέρα: ΜΠΙΧΑΤΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΛΙΜΝΩΝ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ (15 χλμ.) ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (495 χλμ.) Πρωινό και αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό των λιμνών Πλίτβιτσε. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μια σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό με μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της, που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών, άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη, που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν, απ’ τη μια λίμνη στην άλλη. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο ή μια προαιρετική βαρκάδα. Γοητευμένοι από το μοναδικό φυσικό τοπίο παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για να καταλήξουμε στο Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

 

 

6η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  (610 χλμ.) Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση και μέσω Νίς και Σκοπίων, άφιξη αργά το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, δημοτικοί φόροι&checkpoint 15€, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

 

 Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών.

 

 

 

 

 

Τιμοκατάλογος

 

Αναχώρηση

 

Ημέρες

Ξενοδοχεία

Tιμή

Μονόκλινο

 

Παιδί 2-12 ετών

 

Διατροφή

 

Κάθε Κυριακή

 

 

 

6ημ

Royal In 4*(Βελιγράδι)

Ambient 3* (Λιουμπλιάνα)

Emporium 4* (Μπιχατς)


319€


9
9€


179€

 

Πρωινό

 

Or similar