default_mobilelogo

 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

…χαρείτε την Άνοιξη μαζί μας στο υπέροχο τοπίο της όμορφης οροσειράς, με πιο πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκτός από το Βουκουρέστι  και την περιοχή της Τρανσυλβανίας  με τη μυθική Σιγκισσοάρα,  το Σιμπιού, το Φαγκαράς, το Μπράν, το Μπρασώφ και τη Σινάια!

Αναχώρηση: 13 Ιουνίου 2019                                       Επιστροφή: 17 Ιουνίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 13-06-2019  ΔΡΑΜΑ – PREDEAL(Πογιάνα)

Αναχώρηση από ΞΕΝΙΑ στις 02:45 το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Ορμένιου. Στάση για συνάλλαγμα  και συνεχίζουμε από τη διαδρομή για Simeonovgrad, Stara Zagora, Maglish, Gurkovo, Veliko Tarnovo για Ruse. Στάσεις καθ οδών για ξεκούραση & πρόχειρο γεύμα. Διέλευση Βουλγαρο-Ρουμάνικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Διέλευση περιφερειακά από  Βουκουρέστι και άφιξη στο Predeal, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-06-2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ-ΣΙΜΠΙΟΥ-ΦΑΓΚΑΡΑΣ. 420kmΠρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση στις 08:00 για την ιστορική πόλη Σιγκισοάρα.  Με την αυθεντική μεσαιωνική αρχιτεκτονική, η Σιγκισοάρα θεωρείται το πιο όμορφο και το πιο καλά διατηρημένο κατοικημένο φρούριο στην Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για να δείτε το σπίτι του Δράκουλα, να περπατήστε στη πόλη που έχτισαν Σάξονες τεχνίτες το 12ο αιώνα και να ανεβείτε ως πάνω στην κορυφή του λόφου όπου και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου για να απολαύσετε την υπέροχη θέα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πολιτιστική πρωτεύουσα 2006 το Σιμπιού(παλιά πόλη, γέφυρα των ψεμάτων, μικρή & μεγάλη πλατεία). Περιήγηση με τα πόδια στην πόλη και ελεύθερος χρόνος για ατομικό γεύμα. Αναχώρηση για επιστροφή με στάση στο Φαγκαράς , όπου το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο του Ουνιάδη, στάση για καφέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

 3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 15-06-2019 ΣΙΝΑΪΑ – MΠΡΑΝ-ΜΠΟΓΙΑΝΑ-ΜΠΡΑΣΟΒ

Πρωινό και αναχώρηση στις 08:00 για  την Σινάϊα, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών. Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Κάρολου “PELES”. Στη συνέχεια και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φθάνουμε στο Μπράν, γνωστό ως Πύργος του Δράκουλα ο οποίος χτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε για το στολίδι της Ρουμανίας το ΜΠΡΑΣΟΒ, με σύντομη ξενάγηση όπου θα δούμε την παλαιά πόλη και την Μαύρη Εκκλησία γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα ανάψουμε ένα κεράκι στην Ελληνική Εκκλησία, την Αγία ΤΡΙΑΔΑ που ανεγέρθη από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Γεύμα ατομικά και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας  & δείπνο.  Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  16-06-2019  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το «Παρίσι των Βαλκανίων» την πρωτεύουσα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ξενάγηση της πόλης, θα  δούμε την Αψίδα του Θριάμβου,  το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), το Ρουμάνικο Πατριαρχείο με το Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη ΧΕΡΕΣΤΡΑΟΥΝ, την όπερα ΜΟΥΣΙΚΗΣ, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Ελεύθερος χρόνος για αγορές & ατομικό γεύμα σε μεγάλο Εμπορικό.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο και έξοδος προαιρετικά στο ιστορικό κέντρο στην παλιά πόλη για ένα ποτό και μια τελευταία ματιά!  Διανυκτέρευση.

 5η ΗΜΕΡΑ:  ΔΕΥΤΕΡΑ 17-06-2019 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΔΡΑΜΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, επιβίβαση με τις αποσκευές μας και αναχώρηση στις 08:30 για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Και μέσω Ρούσε άφιξη στην παλιά πρωτεύουσα του 2ου Βουλγάρικου Βασιλείου το πανέμορφο Βελίκο Τάρνοβο! Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση ατομικά στο λόφο Τσάρεβιτς, Τραπέζιτσα & Σβετά γκορά. Γεύμα ατομικά εδώ. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρόμο για επιστροφή μέσω Στάρα Ζαγόρα, με τις ανάλογες στάσεις. Διέλευση συνόρων Ορμένιου. Άφιξη στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 260€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 315€, ΠΑΙΔΙ ΩΣ 12 ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 195€

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:* Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο. * Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HOTEL  ROZMARIN 4*(8,2 βαθμοί & free Wi-Fi) στο PREDEAL. * Μία διανυκτέρευση στο HOTEL RIN GRAND 4*(πισίνα, σπα 7,9 βαθμοί & free Wi-Fi) στο  Βουκουρέστι. * Τρία(3) προγεύματα σε μπουφέ. * Τρία  δείπνα στο ξενοδοχείο  HOTEL  ROZMARIN &  δείπνο στο ξενοδοχείο RIN GRAND. * Έμπειρο Αρχηγό του γραφείου συνοδό και Ξεναγό. * Φ.Π.Α Εντός. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την Generally Life. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 70 ετών).ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:* Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. *Εισόδους μουσείων & προαιρετικές διασκεδάσεις. *Ότι δεν αναφέρεται ρητά.

 

TSAKIRIDIS TRAVEL

Εφ. Αξιωματικών 8, ΔΡΑΜΑ

ΤΗΛ. 25210 30722 – FAX: 25210 32764

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Email: menelis@otenet.gr

www.tsakiridis-travel.gr