default_mobilelogo

ΠΡΑΓΑ ΒΙΕΝΝΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
ΠΡΑΓΑ – ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ/ΟΔΙΚΗ – ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
8 ημέρες
30 Δεκεμβρίου – 06 Ιανουαρίου
1η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30.12.2019:ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΑΕΡ/ΜΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ (610 χλμ.)  Συγκέντρωση στις …..& αναχώρηση για το αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκης και πτήση για Μπρατισλάβα . Άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για την παραμυθένια Πράγα. Πρώτη γνωριμία με την πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 31.12.2019: ΠΡΑΓΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ. Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη. Η Πράγα, γνωστή  και  ως  «η  πόλη των 100 πύργων», δεν καταστράφηκε σχεδόν καθόλου από πολέμους και βομβαρδισμούς, γι’ αυτό  και διατηρεί   τα  ιστορικά της κτίρια σχεδόν ανέπαφα από   το μεσαίωνα. Στην περιήγησή μας, θα δούμε από κοντά γιατί η Πράγα θεωρείται από πολλούς ως η ομορφότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ανάμεσα στα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης ανήκει το μεγαλύτερο κατοικήσιμο κάστρο στον κόσμο, το επιβλητικό κάστρο της Πράγας, η πλατεί α της Παλιάς πόλης με το  Αστρονομικό  Ρολόι και φυσικά η πέτρινη γέφυρα του Καρόλου. Η ξενάγηση μας θα αρχίσει από την Πλατεία Δημοκρατίας με το Αρτ-Νουβό Δημοτικό Μέγαρο και τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τη φημισμένη πλατεία του Αγίου Βάτσλαβ με το Εθνικό Μουσείο και μια σειρά από σημαντικά ιστορικά κτίρια. Καθ΄ οδόν προς την πλατεία της Παλιάς Πόλης θα συναντήσουμε το επιβλητικό Θέατρο των Τάξεων, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε ο Μότσαρτ την όπερά του, Don Giovanni. Στην πλατεία της παλιάς πόλης θα θαυμάσουμε το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, το ναό της Παναγίας Τυν με τους πύργους του Αδάμ και της Εύας, το ναό του Αγίου Νικολάου και το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και για να απολαύσετε την χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία, πίνοντας έναν καφέ ή ένα ποτήρι ζεστό κρασί! Στη συνέχεια, συναντιόμαστε για να περπατήσουμε προς το λεωφορείο μας, διασχίζοντας την ακριβότερη οδό της Πράγας, την οδό Παρισίων. Στη διαδρομή μας περνάμε μέσα από την γνωστή εβραϊκή συνοικία όπου θα δούμε την Παλιά-Νέα συναγωγή. Κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.
3η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 01.01.2010: ΠΡΑΓΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ & ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ. Μετά το πρωινό, μεταφερόμαστε για ξενάγηση στην περίφημη καστρούπολη της Πράγας. Ξεκινάμεστομοναδικόμοναστήριτου Στράχοφκαισυνεχίζουμετηνξενάγησή μας προς το κάστρο της Πράγας. Στη διαδρομή μας θα δούμε το παλάτι Τσέρνιν, το φημισμένο Λορέτο, το παλάτι Σβάρτσενμπεργκ, την Αρχιεπισκοπή, το κάστρο της Πράγας και έδρα του προέδρου της Τσέχικης Δημοκρατίας, τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Άγιου Βίτου και τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε προς την μικρή πόλη, τη γραφική «Mala Strana», και την περίφημη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα αγίων, την οποία θα περάσουμε για να καταλήξουμε στην Παλιά Πόλη. Θα δούμε τον επιβλητικό μπαρόκ ναό του Αγίου Νικολάου, το Κλεμεντίνουμ, το ναό του Σωτήρος και το ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Προαιρετικά σας προτείνουμε μια δίωρη ρομαντική βόλτα με φαγητό σε ποταμόπλοιο πάνω στον ποταμό που περνάει μέσα από την Πράγα, τον Μολδάβα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Το απόγευμα, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στα ξενοδοχεία. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια υπέροχη παράσταση του φαντασμαγορικού Μαύρου θεάτρου της Πράγας.
4η ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 02.01.2020: ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (315 χλμ.). Πρωινό και αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την αυτοκρατορική πόλη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα σημαντικότερα σημεία της πόλης. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
5η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.01.2020: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΕΜΠΡΟΥΝ. Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας. Θα δούμε την περίφημη Ρινγκστράσσε και με κυκλική πορεία θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα κτίρια του ιστορικού κέντρου: το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Εκκλησία του Τάματος, την πλατεία Σουηδίας. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι – ποτέ Ελληνικής Παροικίας, θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στο Μπελβεντέρε και θα ολοκληρώσουμε με την επίσκεψη στο περίφημο Σένμπρουν. Το απόγευμα προτείνουμε πεζή βόλτα στο ιστορικό κέντρο περίπου μιάμιση ώρας. Θα δούμε την περίφημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία του Δημαρχείου, το καφέ Λάντμαν, την πλατεία των Σκωτσέζων, το μοναδικό καφέ Τσεντράλ και θα καταλήξουμε στο Γκράμπεν και την Κόλμαρκτ με ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης το θρυλικό Demmel. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04.01.2020: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ   (255 χλμ.). Πρωινό  στο  ξενοδοχείο  μας  και  σήμερα  θα  γνωρίσουμε  τα  πανέμορφα  χωριά κατά μήκος του Δούναβη. Πρώτος μας σταθμός η παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Στεφάνου και στον εκκλησιαστικό θησαυρό των Ούγγρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Άγιο Ανδρέα με την απαράμιλλη μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχ είο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσετε από μια άλλη οπτική γωνία τα μεγαλοπρεπή κτίρια του Κοινοβουλίου και του Πύργου των Ψαράδων.
7η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 05.01.2020:  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ. Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό να ότου Matthias(όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στο λόφο Gellert, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη . To βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.
8η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (980 χλμ.). Πρωινό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις που θα πραγματοποιήσουμε, άφιξη στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε για τον προορισμό μας.                                                       ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΤΗΣΗ ELLINAIR: 30/12 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  06.20 – 07.10
Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:
Early Booking: 529€
Κανονική τιμή: 609€
Παιδί 02-12 ετών σε δίκλινο με τους γονείς:  345€
Επιβάρυνση μονόκλινου: +239€

Περιλαμβάνει: Αεροπορικό εισιτήριο με βάση την αναγραφόμενη πτήση με αποσκευή 20κ. και χειραποσκευή 8κ. ανά άτομο. Διαμονή στα ξενοδοχεία INTERNATIONAL 4* στην Πράγα, DONAUZENTRUM 4*στην Βιέννη, IBIS STYLES  3* στη Βουδαπέστη με πρωινό. Εκδρομές περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Τις μεταφορές από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με επιστροφή και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα. Έμπειρο αρχηγό-συνοδό. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνει: Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (85€). Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται είσοδος. Οι φόροι διαμονής των ξενοδοχείων. Είσοδοι πόλεων (check point) όπου αναγράφεται. Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Προαιρετικά: Κρουαζιέρα στην Πράγα με φαγητό 25€ ενήλικας, 20€ παιδί. Μαύρο Θέατρο: 22€ ενήλικας, 20€ παιδί. Κρουαζιέρα στο Δούναβη Κρουαζιέρα στο Δούναβη 20€ ενήλικας, 15€ παιδί. Τσιγγάνικα βιολιά: 60€ ενήλ. 35€ παιδί.