default_mobilelogo

 

Πανόραμα Σλοβενίας – Τεργέστη – Λίμνες Πλίτβιτσε  6ημέρες

 

Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ, Σπήλαια Ποστόϊνα, Οπατία, Ριέκα , Τεργέστη

 

 

 

 

 

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (610 χλμ.)Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από τα γραφεία μας. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Πριν την βραδινή έξοδο, θα έχουμε το Belgrade by night, όπου μέσα από το λεωφορείο θα θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών.

 

 

 

2η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ –ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΛIΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (510 χλμ.)Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κροατία και άφιξη στο Ζάγκρεμπ. Στην πεζή περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο του θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, την εκκλησία του Αγ.Μάρκου στην ομώνυμη πλατεία, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Μέστροβιτς/Μοντέρνας Τέχνης κα. Αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Λουμπλιάνα , την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη , διανυκτέρευση.

 

 

 

3η ημέρα: ΛIΟΥΜΠΛΙΑΝΑ -ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ(60 χλμ.) – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – (50 χλμ.) – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (100χλμ.)                                                                                                                                                                   Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για το μαγευτικό τοπίο, της λίμνης Μπλεντ, σχεδόν στα σύνορα με την Αυστρία μέσα σε ένα καταπράσινο αλπικό τοπίο. Χρόνος για προαιρετική βαρκάδα στην λίμνη. Συνεχίζουμε για τα Σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με το ειδικό τραινάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διάφορων σχημάτων και αποχρώσεων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη Τεργέστη, όπου μεταξύ άλλων, θα θαυμάσουμε την Πιάτσα Ουνιτά ντ’ Ιτάλια, το Παλάτσο ντελ Τερζεστέο και θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Borgo Teresiano με τα κομψά νεοκλασικά κτίρια. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή αργά το απόγευμα  στο ξενοδοχείο μας στη Λουμπλιάνα. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Λουμπλιάνικα, με τα αμέτρητα καφε και εστιατόρια και τους μουσικούς του δρόμου που δίνουν ζωντάνια στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

 

 

 

4η ημέρα: ΛIΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΟΠΑΤΙΑ (110 χλμ.) ΡΙΕΚΑ (15 χλμ.) – ΜΠΙΧΑΤΣ (195 χλμ.) Πρωινό και περιήγηση στην Λουμπλιάνα, όπου θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Φραγκισκανικό Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, την πλατεία Πρέσερν με την ανοιχτή αγορά, την γέφυρα του Δράκου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Δημαρχιακό Μέγαρο στην ομώνυμη πλατεία. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Οπατία, η μεγαλύτερη  λουτρόπολη της Κροατίας , το αριστοκρατικό προάστιο της Ριέκα,  (Αμπάτσια στα ιταλικά), την πόλη με το κοσμοπολίτικο περιβάλλον που αποκαλείται «Νίκαια της Αδριατικής», όπου θα θαυμάσουμε, επαύλεις από την εποχή της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας αλλά και το αβαείο του Αγ.Ιακώβου. Συνεχίζουμε για τη μαγευτική πόλη της  Ριέκα, το σημαντικότερο λιμάνι της Κροατίας. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, την εκκλησία των Καπουτσίνων και το κάστρο Τρσάτ. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας και αναχώρηση  για την περιοχή του Εθικού Δρυμού Λιμνών Πλίτβιτσε, όπου και θα διανυκτερεύσουμε στην κοντινή πόλη Μπίχατς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

 

 

5η ημέρα: ΜΠΙΧΑΤΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΛΙΜΝΩΝ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ (15 χλμ.) ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (495 χλμ.) Πρωινό και αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό των λιμνών Πλίτβιτσε. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μια σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό με μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της, που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών, άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη, που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν, απ’ τη μια λίμνη στην άλλη. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο ή μια προαιρετική βαρκάδα. Γοητευμένοι από το μοναδικό φυσικό τοπίο παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για να καταλήξουμε στο Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

 

 

6η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  (610 χλμ.) Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση και μέσω Νίς και Σκοπίων, άφιξη αργά το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές - μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο. Τη διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Επιλεγμένη διατροφή. Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, δημοτικοί φόροι&checkpoint 15€, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

 

 Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών.

 

 

 

 

 

Τιμοκατάλογος

 

Αναχώρηση

 

Ημέρες

Ξενοδοχεία

Tιμή

Μονόκλινο

 

Παιδί 2-12 ετών

 

Διατροφή

 

Κάθε Κυριακή

 

 

 

6ημ

Royal In 4*(Βελιγράδι)

Ambient 3* (Λιουμπλιάνα)

Emporium 4* (Μπιχατς)


319€


9
9€


179€

 

Πρωινό

 

Or similar