default_mobilelogo

Πάμε Ελλάδα;;;

Η χώρα μας είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει στον ταξιδιώτη εικόνες, γεύσεις, αρώματα και εμπειρίες κάθε εποχή του χρόνου! Έτσι κι εμείς διοργανώνουμε για σας εκδρομές όλο το χρόνο για όλα τα μέρη της Ελλάδας! Εδώ θα βρείτε τα προγράμματά μας και αναλυτικές παροχές και τιμές! 

 

ΤΗΝΟΣ – ΑΝΔΡΟΣ

 

(4 μέρες – 2 νύχτες)

 

Αναχώρηση: 28/06/2019 (βραδινή αναχώρηση)                 Επιστροφή: 01/07/2019

 

1η μέρα Παρασκευή: Συγκέντρωση και αναχώρηση το βράδυ της Παρασκευής για Ραφήνα. Με τις απαραίτητες στάσεις στο δρόμο για φαγητό και ξεκούραση, άφιξη το πρωί στη Ραφήνα και επιβίβαση στο πλοίο.

 

2η μέρα Σάββατο: Άφιξη το πρωί κατά τις 09.30 στο Γαύριο και επιβίβαση σε πούλμαν για να κατευθυνθούμε στο μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής ή της Αγίας, όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι. Είναι άγνωστο πότε χτίστηκε. Μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία υποστηρίζει ότι τα βυζαντινά χρόνια ήταν Σχολή και έγινε μοναστήρι το 842 από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Ακόμα, αναφέρεται, ότι πολλοί ευγενείς Ανδριώτες και μη μορφώθηκαν στη σχολή του, που έδωσε πολλούς ιερείς, επισκόπους αλλά και πατριάρχες. Το 1928 το μοναστήρι μετατράπηκε σε γυναικείο και σήμερα μόνο μία γερόντισσα ζει σε αυτό. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας με το αγίασμα και την θαυματουργική εικόνα της Αγίας η οποία βρίσκεται στην περιοχή των Αποικίων, βόρεια της Χώρας. Το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας απέναντι από τα Αποίκια της Άνδρου όπου βγαίνει το φημισμένο νερό Σάριζα, χρονολογείται από το 1325 μ.Χ., όταν στην περιοχή Λίτρες παρουσιάζεται θαυματουργικά η Αγία Μαρίνα σε γέροντα ασκητή και του υποδεικνύει να βρει την «κεκρυμμένη εικόνα» της σε μια σχισμή ενός βράχου, όπως και έγινε. Στο ίδιο Μοναστήρι υπάρχει και άλλη θαυματουργή εικόνα, της Παναγίας, στην οποία ανθούν θαυματουργικά ξερά κλαδιά από κρίνα, κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο για τη Χώρα. Η Άνδρος είναι αρχόντισσα και πανέμορφη, δεν την είπαν τυχαία «πριγκίπισσα των Κυκλάδων». Είναι χτισμένη σε χαμηλό λόφο, έχει εκείνη την αρχοντιά που της χάρισαν τα άξια τέκνα της: επιβλητικά κτήρια, απλωτά σκαλιά, ευρύχωρη πλατεία με δένδρα. Είναι η πλατεία του Θεόφιλου Καϊρη, στην είσοδο της οποίας, μπροστά στο αρχαιολογικό μουσείο, θα δείτε τη μαρμάρινη Κρήνη Καμπάνη, απομεινάρι της Τουρκοκρατίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μπρούτζινο άγαλμα του αφανούς ναύτη, το κάστρο και την Παναγία την Παλατιανή. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση και διανυκτέρευση. Αργά το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό την Τήνο. Άφιξη και τακτοποίηση στους ξενώνες. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Κυριακή: Πρωινό ξύπνημα για εκκλησιασμό στη Μεγαλόχαρη. Έπειτα επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας όπου θα κάνουμε ένα μικρό γύρο του νησιού. Αναχώρηση και διέλευση απ’ τα χωριά Σκαλάδος, Κάμπος, Καρδιανή, Υστέρνια, Πλατιά και καταλήγουμε στον Πύργο. Επίσκεψη στο σπίτι και στο μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά και σύντομη στάση στην κεντρική πλατεία του χωριού με τον αιωνόβιο πλάτανο, την υπέροχη μαρμαρόγλυπτη κρήνη καθώς και τα παραδοσιακά καφενεδάκια. Καταλήγουμε για καφέ ή φαγητό εξ΄ιδίων ή ακόμα και μπάνιο στην όμορφη παραλία και λιμανάκι του χωριού Πανόρμου. Επιστροφή και τακτοποίηση στους ξενώνες. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα Δευτέρα: Το πρωί χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Χώρας. Το μεσημέρι συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και απόπλους. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Ραφήνα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Δράμα. Με τις απαραίτητε στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:190€

 

 

 

 

 

 

 

Στην τιμή  περιλαμβάνονται:

 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Άνδρος και Άνδρος – Τήνος και Τήνος – Ραφήνα

 

Μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

 

 

 

5 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

 

 ΠΑΤΜΟ – ΛΕΙΨΟΙ  

 

 

ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 

 

1η ΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 15-06-2019  ΔΡΑΜΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 12:30 το μεσημερι. Περνάμε περιφερειακά από Θεσσαλονίκη – Κατερίνη – Λάρισα – Λαμία με τις ανάλογες  στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση, άφιξη το βράδυ στο Λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο καράβι και απόπλους για την Πάτμο. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

 

2η ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 16-06-2019 Ι.Μ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ – Ι.Μ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ  

 Άφιξη το πρωί στο νησί και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων στη νοτιοδυτική πλευρά της Χώρας. Η Συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από τον 15ο έως και τον 17ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Ακολουθεί μια επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Το Ιερό Σπήλαιο βρίσκεται στη μέση του δρόμου που οδηγεί από τη Σκάλα στη Χώρα. Πρόκειται για ένα ολόλευκο κτίριο με διάφορα επιμέρους διαμερίσματα χτισμένα σε διάφορα επίπεδα. Για να φτάσει κανείς στην αυλή του Σπηλαίου πρέπει να κατέβει σαράντα τρία σκαλοπάτια. Μπορείτε να δείτε το σημείο όπου γράφτηκε η Αποκάλυψη, τον τόπο κατακλίσεως του Ιωάννη, τον πελώριο βράχο που σχίστηκε και από εκεί ο Θεός  υπαγόρευσε την Αποκάλυψη στον Ιωάννη, αλλά και το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί. Στη συνέχεια θα πάμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο νησί. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ:  ΔΕΥΤΕΡΑ  17-06-2019 ΛΕΙΨΟΙ (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Σκάλας για την προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τους Λειψούς. (διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα) Συστάδα νησιών, που τo όνομα της το δίνει το νησί Λειψοί, το οποίο αποτελείται από δύο όγκους ξηράς, που ενώνονται με στενό λαιμό, το μόνο νησί που κατοικείται, πολύ μικρό με λευκά ασβεστωμένα σπιτάκια και εκκλησάκια και ταβερνάκια. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου με το γαλάζιο τρούλο της και στη συνέχεια την περίφημη Παναγία του Χάρου. Η εκκλησία ονομάστηκε έτσι γιατί στη θαυματουργό εικόνα, η Παναγία εικονίζεται να βαστά τον Εσταυρωμένο Χριστό, νεκρό. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ:  ΤΡΙΤΗ 18-06-2019  ΠΑΤΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ   

 Πρωινό και στη συνέχεια μπορούμε να επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο βρίσκεται εκεί από το 1607. Θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας Ελεούσας και θα μάθουμε την ιστορία και τα θαύματα της. Συνεχίζουμε με τα πόδια και από την πίσω πλευρά του βράχου θα συναντήσουμε το μοναστήρι Της Παναγίας της Διασώζουσας. Θα προσκυνήσουμε και θα μάθουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της εικόνας. Στη συνέχεια θα κάνουμε το γύρο του νησιού. Περνώντας πρώτα πάνω από το παραθαλάσσιο χωριό Γροίκος στη νότια πλευρά του νησιού και μετά κατά μήκος της ακτής και μέσα από το λιμάνι της Σκάλας θα δούμε τα δύο εκκλησάκια αφιερωμένα το μεν στον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και το άλλο στους μαθητές του Πολύκαρπο και Πρόχορο. Θα καταλήξουμε στο βορειότερο σημείο του νησιού, την παραλία της Λάμπης περνώντας από τα γραφικά χωριά του Πάνω και Κάτω Κάμπου απ’ όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα της Πάτμου. Εκεί θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό. Αργά το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά.

 

5η ΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ  19-06-2019 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΡΑΜΑ    

Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

 

 

 

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:

195 EURO

Παιδί από 2 έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς:

140 EURO

Μονόκλινο:

     235 EURO

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·         Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

·         Τα εισιτήρια του καραβιού ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΤΜΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ σε Οικονομική θέση.

·         Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HELLINIS’ 2 αστέρων στην ΣΚΑΛΑ ΠΑΤΜΟΥ σε δίκλινα δωμάτια.

·         Πρωινά μπουφέ στο  ξενοδοχείο.

·         Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές  του προγράμματος.

·         Συνοδό – Αρχηγό του γραφείου μας.

·         Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·         Η προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς.

·         Ο φόρος διαμονής (0,50 € το δωμάτιο τη βραδιά).

·         Νυχτερινές διασκεδάσεις, γεύματα και δείπνα.

·        Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.