default_mobilelogo

 

ΤΗΝΟΣ – ΑΝΔΡΟΣ

 

(4 μέρες – 2 νύχτες)

 

Αναχώρηση: 28/06/2019 (βραδινή αναχώρηση)                 Επιστροφή: 01/07/2019

 

1η μέρα Παρασκευή: Συγκέντρωση και αναχώρηση το βράδυ της Παρασκευής για Ραφήνα. Με τις απαραίτητες στάσεις στο δρόμο για φαγητό και ξεκούραση, άφιξη το πρωί στη Ραφήνα και επιβίβαση στο πλοίο.

 

2η μέρα Σάββατο: Άφιξη το πρωί κατά τις 09.30 στο Γαύριο και επιβίβαση σε πούλμαν για να κατευθυνθούμε στο μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής ή της Αγίας, όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι. Είναι άγνωστο πότε χτίστηκε. Μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία υποστηρίζει ότι τα βυζαντινά χρόνια ήταν Σχολή και έγινε μοναστήρι το 842 από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Ακόμα, αναφέρεται, ότι πολλοί ευγενείς Ανδριώτες και μη μορφώθηκαν στη σχολή του, που έδωσε πολλούς ιερείς, επισκόπους αλλά και πατριάρχες. Το 1928 το μοναστήρι μετατράπηκε σε γυναικείο και σήμερα μόνο μία γερόντισσα ζει σε αυτό. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας με το αγίασμα και την θαυματουργική εικόνα της Αγίας η οποία βρίσκεται στην περιοχή των Αποικίων, βόρεια της Χώρας. Το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας απέναντι από τα Αποίκια της Άνδρου όπου βγαίνει το φημισμένο νερό Σάριζα, χρονολογείται από το 1325 μ.Χ., όταν στην περιοχή Λίτρες παρουσιάζεται θαυματουργικά η Αγία Μαρίνα σε γέροντα ασκητή και του υποδεικνύει να βρει την «κεκρυμμένη εικόνα» της σε μια σχισμή ενός βράχου, όπως και έγινε. Στο ίδιο Μοναστήρι υπάρχει και άλλη θαυματουργή εικόνα, της Παναγίας, στην οποία ανθούν θαυματουργικά ξερά κλαδιά από κρίνα, κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο για τη Χώρα. Η Άνδρος είναι αρχόντισσα και πανέμορφη, δεν την είπαν τυχαία «πριγκίπισσα των Κυκλάδων». Είναι χτισμένη σε χαμηλό λόφο, έχει εκείνη την αρχοντιά που της χάρισαν τα άξια τέκνα της: επιβλητικά κτήρια, απλωτά σκαλιά, ευρύχωρη πλατεία με δένδρα. Είναι η πλατεία του Θεόφιλου Καϊρη, στην είσοδο της οποίας, μπροστά στο αρχαιολογικό μουσείο, θα δείτε τη μαρμάρινη Κρήνη Καμπάνη, απομεινάρι της Τουρκοκρατίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μπρούτζινο άγαλμα του αφανούς ναύτη, το κάστρο και την Παναγία την Παλατιανή. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση και διανυκτέρευση. Αργά το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό την Τήνο. Άφιξη και τακτοποίηση στους ξενώνες. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα Κυριακή: Πρωινό ξύπνημα για εκκλησιασμό στη Μεγαλόχαρη. Έπειτα επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας όπου θα κάνουμε ένα μικρό γύρο του νησιού. Αναχώρηση και διέλευση απ’ τα χωριά Σκαλάδος, Κάμπος, Καρδιανή, Υστέρνια, Πλατιά και καταλήγουμε στον Πύργο. Επίσκεψη στο σπίτι και στο μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά και σύντομη στάση στην κεντρική πλατεία του χωριού με τον αιωνόβιο πλάτανο, την υπέροχη μαρμαρόγλυπτη κρήνη καθώς και τα παραδοσιακά καφενεδάκια. Καταλήγουμε για καφέ ή φαγητό εξ΄ιδίων ή ακόμα και μπάνιο στην όμορφη παραλία και λιμανάκι του χωριού Πανόρμου. Επιστροφή και τακτοποίηση στους ξενώνες. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα Δευτέρα: Το πρωί χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Χώρας. Το μεσημέρι συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και απόπλους. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Ραφήνα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Δράμα. Με τις απαραίτητε στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:190€

 

 

 

 

 

 

 

Στην τιμή  περιλαμβάνονται:

 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Άνδρος και Άνδρος – Τήνος και Τήνος – Ραφήνα

 

Μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.