default_mobilelogo

 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

5ήμερη εκδρομή στη Μυτιλήνη 20-24/07, 03-07/08, 10-14/08, 24-28/08/22

 

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αγ. Ραφαήλ – Μανταμάδος – Μυτιλήνη

 

Συγκέντρωση στο Γραφείο μας στις 05:15 και αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 08:30 απόπλους για την Μυτιλήνη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λέσβου στις 16:00. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Συνεχίζουμε για το Μανταμάδο, για να προσκυνήσουμε την εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη (προστάτης της Λέσβου) με την ανάγλυφη εικόνα του, μοναδική στο είδος της φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Αϊβαλί – Πέργαμος – Μυτιλήνη

 

Πρωινό. Αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή στο Αιβαλί. Παίρνουμε το πλοίο της γραμμής και σύντομα φτάνουμε στο Αϊβαλί. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε στα γραφικά σοκάκια τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια και τις εκκλησίες που σώζονται ακόμη και κοσμούν το σημερινό Αϊβαλί. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Επόμενος σταθμός μας η Πέργαμος όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο ναό του Ασκληπιού. Μεταφορά στο λιμάνι και επιστροφή στην Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Καλλονή – Μονή Λειμώνος – Πέτρα – Μόλυβος

 

Πρωινό και αναχώρηση για την Καλλονή. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το μουσείο και η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνουν έργα αμύθητης αξίας. Αναχώρηση στη συνέχεια για την Πέτρα για επίσκεψη και προσκύνημα στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Συνεχίζουμε για το πιο τουριστικό μέρος του νησιού τη Μύθημνα ή αλλιώς Μόλυβο. Ο Μόλυβος έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πολύχρωμων σπιτιών, το περίφημο κάστρο στην κορφή του λόφου και το όμορφο ψαρολίμανο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Αγιάσος – Πλωμάρι – Μυτιλήνη

 

Πρωινό. Αναχώρηση για την Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, προσκύνημα στη περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Περνώντας από την Καρύνη θα σταματήσουμε να δροσιστούμε αλλά και να γνωρίσουμε την κουφάλα του δένδρου που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός Ζωγράφος μας ο Θεόφιλος. Συνεχίζουμε για Πλωμάρι την δεύτερη πόλη της Λέσβου με την αμφιθεατρική δομή της πάνω από τη θάλασσα, παραδοσιακή πόλη με στενά σοκάκια και καλντερίμια και ονομαστή για το ούζο της. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Επίσης έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο αποστακτήριο – μουσείο “Ο κόσμος του Ούζου” όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την διαδικασία της απόσταξης χρησιμοποιώντας και τις πέντε σας αισθήσεις! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μυτιλήνη – Καβάλα – Θεσσαλονίκη 

 

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντα και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 12:15 απόπλους για την Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα στις 22:20. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας, αργά το βράδυ, γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.

 

 

 

Τιμή συμμετοχής (έκδοση 01/06/22):

 

Αναχωρήσεις

Τιμή συμμετοχής

Επιβάρυνση μονοκλίνου

Παιδί 2-12 σε τρίκλινο

22-26/06, 06-10/07, 20-24/07, 03-07/08

280€

80€

210€

10-14/08, 24-28/08

305€

80€

230€

 

 

 

Περιλαμβάνει:

 

· Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο

 

· Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα

 

· Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Silver Bay 3* στη Μυτιλήνη.

 

· Πρωινό στο ξενοδοχείο · Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

 

· Φ.Π.Α. · Φόρος διαμονής

 

  Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, η προαιρετική εκδρομή στο Αϊβαλί και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. 

 

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

(ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

 

 

 

5ήμερη εκδρομή στη Λήμνο

 

03-07/08, 10-14/08

 

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Λήμνος – Μύρινα Αναχώρηση από το γραφείο μας για το λιμάνι της Καβάλας στις 05.30. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 08:30 για Λήμνο. Φτάνουμε στην όμορφη Μύρινα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κοντοπούλι – Καβείρια –  Κότσινος – Μύρινα Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος.

 

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το εργαστήρι κεραμικής Terra Lemnia όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την διαδικασία παραγωγής αγγείων, και να ξεναγηθούμε στον εκθεσιακό χώρο. Επόμενος σταθμός μας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήμνου, το Καβείριο. Ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για τον Κότσινο με το περίφημο κάστρο του. Το χωριό πέρασε στην ιστορία όταν πολιορκήθηκε από το Σουλεϊμάν πασά. Σύμφωνα με ένα θρύλο, το κάστρο σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στο θάρρος της Μαρούλας, η οποία, όταν ο πατέρας της σκοτώθηκε, άδραξε το σπαθί του και όρμησε εμψυχώνοντας τους αμυνόμενους μαχητές που έλυσαν την πολιορκία. Εκεί θα επισκεφτούμε το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, κτισμένο πάνω σε υπόγειο αγίασμα. Μεταφορά σε κοντινή παραλία. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ελεύθερο απόγευμα. Προτείνουμε να επισκεφτείτε το κάστρο της Μύρινας για να θαυμάσετε από εκεί το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Άθωνα. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ν. Κούταλη – Πορτιανού – Κοντιάς – Εβγάτης – Μύρινα Πρωινό. Αναχώρηση για το γραφικό λιμανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης και την θαυματουργή εικόνα “Ρόδον το Αμάραντον”. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Πορτιανού. Εκεί θα έχουμε τον χρόνο να επισκεφτούμε περίφημο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής. Συνεχίζουμε για το χωριό Κοντιάς, όπου  θα θαυμάσουμε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Στη συνέχεια, μας περιμένει μια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, η παραλία του Εβγάτη. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν για επίσκεψη στην Παναγία την Κακαβιώτισα (χρειάζεται 1 ώρα περπάτημα συνολικά). Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μούδρος – Πολιόχνη – Άγιος Σώζων – Φαναράκι – Μύρινα Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στο παραλιακό χωριό Μούδρος, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά την Μύρινα. Εκεί θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συνεχίζουμε για την Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Συνεχίζουμε για το χωριό Φυσίνη, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του πολιούχου του νησιού και προστάτη των βοσκών, του Αγίου Σώζωντα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την παραλία Φαναράκι. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και ξεκούραση. Επιστρέφοντας στη Μύρινα, θα κάνουμε μία στάση για φαγητό στο Μούδρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Λήμνος – Καβάλα – Θεσσαλονίκη Πρωινό. Ξεκινάμε την ημέρα μας με μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού της Μύρινας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το οίκημα Σαχτούρη όπου στεγάζεται και η αίθουσα Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου, όπου εκτίθενται βιβλία της λημνιάς λογοτέχνιδας αλλά και άλλων συγγραφέων, καθώς επίσης και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα. Συνεχίζουμε για το τελευταίο μας μπάνιο στο Πλατύ. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Αναχώρηση για το λιμάνι της Μύρινας και απόπλους για Καβάλα στις 18:15. Άφιξη στην Καβάλα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.

 

 

 

 

 

Τιμή συμμετοχής (έκδοση 15/06/22) :

 

 

 

Αναχωρήσεις

Τιμή συμμετοχής

Επιβάρυνση μονοκλίνου

Παιδί 2-12 ετών σε τρίκλινο

       

06-10/07

275€

110€

220€

03-07/08, 10-14/08

290€

150€

230€

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνει :

 

  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας, το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Διαμαντίδης 3*
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του γραφείου μας
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση διαδρομής Καβάλα – Λήμνος – Καβάλα
  • Συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας

 

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

 

 

 

Δεν περιλαμβάνει: Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, φόρος διαμονής

 

 

 

 

 

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

(ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 19, ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

 

ΗΜ

 

ΔΙΑΜΟΝΗ

 

ΤΙΜΗ

Παιδί

2-12

τρικλ

ΜΟΝΟ ΚΛΙΝΟ

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΡΗΤΗ

Αεροπορικώς

25/7, 1/8, 8/8, 15/8,

22/8, 29/8, 5/9

 

7

 

VANISKO 3*, Αμμουδάρα

 

695

 

639

 

+150

Ημιδιατροφή

+48€ φόροι

αεροδρομίου

ΚΡΗΤΗ

Οδικώς

23/7, 30/7, 6/8, 13/8,

20/8, 27/8, 3/9

 

9

 

VANISKO 3*, Αμμουδάρα

 

569

 

495

 

+165

 

Ημιδιατροφή

 

ΓΥΡΟΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

17/7, 24/7, 31/7,

28/8, 4/9

 

7

ASTIR 4*, Πάτρα ΑΝΤΩΝΙΟΣ 4*, Ολυμπία DIOSCURI 3*, Σπάρτη

EPIDAVRIA 3*, Τολό

339

229

+120

 

Πρωινό

7/8, 14/8, 21/8

349

239

+120

ΚΥΘΗΡΑ

23/7, 22/8

6

VENADROS 3*, Αγ. Πελαγία

LAKONIA 3*, Σπάρτη

369

259

+100

Πρωινό

3/9

349

249

+100

 

ΛΗΜΝΟΣ

13/7

 

5

 

DIAMANTIDES 3*,

Μύρινα

259

189

+110

 

Πρωινό

20/7, 31/8

279

199

+130

3/8, 10/8, 17/8, 24/8

339

239

+150

 

 

ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΑΡΓΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΞΟΙ

 

17/7, 28/8, 4/9

 

 

5

IONIAN P Apartments ,

Λυγιά Πρεβέζης

229

159

+75

Πρωινό

MARGARONA 3* sup

285

229

+115

Ημιδιατροφή

24/7, 31/7, 7/8, 14/8,

21/8

IONIAN P Apartments ,

Λυγιά Πρεβέζης

259

189

+95

Πρωινό

MARGARONA 3* sup

299

239

+115

Ημιδιατροφή

 

ΚΕΡΚΥΡΑ

31/7, 7/8, 21/8

 

5

HELLINIS 3*, Κανόνι

299

189

+120

 

Πρωινό

29/8

BENITSES BAY VIEW 3*

279

179

+110

 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

13/7, 20/7, 24/8,

31/8

 

5

 

MYTILANA VILLAGE 3*

Κόλπο Γέρα

269

189

+90

 

Πρωινό

3/8, 10/8, 17/8

285

199

+90

 

 

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΑΙΔΗΨΟΣ

14/8, 17/8

4

THALASSA 3*

199

139

+70

 

Ημιδιατροφή

10/8

 

5

THALASSA 3*

239

169

+90

24/7, 31/7, 7/8, 21/8,

28/8, 4/9

ARTEMISION 3*

225

159

+90

Πρωινό

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

14/8

7

THALASSA 3*

299

209

+120

Ημιδιατροφή

 

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

17/7, 4/9

 

5

 

MATILDA 4*, Βασιλικός

289

199

+115

 

Πρωινό

31/7, 21/8

309

219

+115

 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

17/7, 24/7, 31/7,

28/8, 4/9

 

5

 

LIBERTY 3*

169

119

+55

 

Πρωινό

7/8, 14/8, 21/8

179

129

+55

 

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

9/7

 

 

5

 

MIRAMARE 2*,

Αργοστόλι

229

149

+65

 

 

Πρωινό

24/7, 31/7, 16/8,

21/8

269

189

+80

4/9

249

179

+70

 

ΑΙΓΙΝΑ βράδυ

26/8, 2/9, 9/9

 

4

GALINI 2* / MAGDA 2*

Αγία Μαρίνα

175

119

+50

 

Πρωινό